Krško: II. dirka

Ali kako me je zapustila športna sreča :D

Dirkaški teden se je nekako določil z zadnjim treningom prejšnjo nedeljo v krškem Racelandu. Namen je bil stestirati zadnje settinge karta pa določene manevre zapiranja. No setingi so delal, v ne – tako letečih krogih sem dosegal konstantno pol sekunde boljše kroge kot pa je bil prejšnji top krog. No v vsej tej vnemi sem si namečkal rebra (kljub zaščiti) in sem moral s treningom končati.
Cel teden sem “počival” in iskal načine, kako bi vozil kljub bolečinam. Ideja je bila da se nafilam s painkillerji ter pač odfuram normalno ker nebo bolelo.

Včeraj sem že takoj na ogrevalnem krogu opazil da so bile domneve resnične. Vsak krog je bil mučen. Poškodovana desna stran prsnega koša, vozili smo pa levi krog. To pomeni da sem 90% ovinkov pritiskal v osje gnezdo :S
Tukaj so prišli v poštev fizioterapevti (hvala Maja), kompresijske obveze, nasveti dikačev ter experimentiranje s kartoni, ter seveda 3/4 tablice Nalgesina -> rezultat tega je bil da so bili krogi komajda znosni. Brez vsega tega dirke nebi odpleljal.
krsko-105-077.jpg
Manevri podobne sorte so povrzočili glasen krik :D

Na kvalifikacijah sem dosegel 6.to mesto (potem sem štartal iz 5ega) z “zame” zelo slabim krogom. Predfinalno dirko smo štartali s ponovljenim štartom, kjer sem izgubil 2 mesti na štartu, ker so se uguzili noter pred mene kljub rumeni zastavi (sodniki pa delajo kaj) amapk sem se uspel prebiti do 6ega mesta. Pri tem sem mel še nekoliko nesreče ker se mi je v 4em krogu razdrl zračni filter in sem ga moral z eno roko sestaviti nazaj (brez tega bi lahko samo odstopil).

Finalno dirko smo štartali brez težav in se takoj prebil naprej za eno mesto. Kazalo je da mi bo mogoče še celo uspelo priti na četrto mesto, ker sem dohiteval hrvata Matića. V četrtem/petem krogu pa je Amboželj izvedel zame dost slab manever. Prehitevanje po notranji strani v desni ovinek, kjer je bilo prostora samo zame. Ker se mu nisem hotel umaknil, se je manever končal tako, da se je zapeljal “čez” moj kart in mi ga malo preoblikoval. Noge sem pri tem uspel umakniti tak da ni blo kake poškodbe.
Tukaj sem jst izgubil moment, orientacijo za kako sekundo, kar je bilo dovolj da so vsi šli naprej. Rep sem sicer uspel ujeti, ampak hude bolečine v rebrih ter ideja da 2h karambolov na isti dirki ne bom imel je pomenila da sem dirko končal na osmem mestu.
Za menoj je bil uvščen samo Gorišek, ki pa je moral odstopiti zaradi tehničnih težav.
krsko-105-192.jpg krsko-105-203.jpg krsko-105-206.jpg

Štart dirke v naši kategoriji, ter stanje bolida po nesreči.

Zmagal je Darjan Klobasa, sledila sta mu Aljoša Gril ter Grega Intihar.

Karte smo prevažali brez koles, ker je veljal Parc Ferme za gume. Tako da smo kolesa natikali pred vsakim nastopom.
krsko-105-047.jpg

Še dirka kategorije 4. Junior Rotaxi. Za moje pojme najbolj zanimiva kategorija za gledati. Prehitevanja iz kroga v krog. Na sliki tudi moj favorit.
krsko-105-176.jpg krsko-105-175.jpg

2 Responses to “Krško: II. dirka”

  1. majchy says:

    Ja, dirka je bila kar naporna, še posebej zaradi poškodbe in vročine. Ne vem, če je bila doza tablet pravilno odmerjena, samo je moralo nekaj prijet :D Zadnja dirka je bila super, preden se niso od zadaj odločli prehitevat, potem je šlo pa vse prehitro, da bi sploh posnela na film.

  2. chip says:

    Čestitke za požrtvovalno dirkanje! :) S tako vnemo bo ziher kmalu tudi kak pokal. ;)

Leave a Reply