Ptuj III. dirka

Včeraj (14.6) je bila na vrsti tretja dirka v državnem in Sportstil pokalu v kartingu. Na vrsti je bil kartodrom v Hajdošah.

Na samem Ptuju trenirali nismo kaj dosti. Do dirke sem opravil samo 3 treninge na tej pisti, uglavnem ker ni bilo časa in še pomagala je mislenost, da na progi, ki ma vseskupaj 5 ovinkov ne rabimo trenirat.
Časi so se med treningi razlikovali tudi po 2 sekundi tako, da dejansko nisem vedel kam spadam. Ali čisto na zadnje mesto ali mogoče na predzadnje :D Nastavitve karta pa tudi nisem preveč testiral, kar je bilo na uč dobro, je bilo dobro za na dirko.

Zjutraj na treningu in na kvalifikacijah je bila še suha steza. Dosegel sem osmi čas od 9ih tekmovalcev – kar pol sekunde do naslednjega mesta. To je bil jasen pokazatelj, da proge ne obvladam in da sem se z premalo treninga “pošteno” zafrknil. Malo sem že obupoval, da bo pa naslednjič boljše, se že zafrkaval, da nekdo pa mora biti zadnji, pa da je bolš da sem jst k uredu prenašam poraze :) Tako da je plan končati dobro dirko, zamenjal plan, da pa na tej dirki ne razbijem karta.

Na sredini predfinalnih dirk se je ulil dež. Oznanili so nam dežne gume in jst sem takoj dobil smeh na obraz. Sem namreč mnenja, da dež skrije nepoznavanje proge in da mi “super” ležijo dežne dirke.

ptuj146-073.jpg ptuj146-083.jpg ptuj146-076.jpg

Dirka je bila zanimiva z ogromno drsenja. Gripa je bilo zelo zelo malo, tak da smo drseli skozi celotno dirko. Vsak nepremišljen pritisk plina ali zavore, vsak nepravilen vhod v ovinek je pomenil vrtenje. Mislim, da sem absolutni zmagovalec dneva z vsaj 5imi “rotacijami” v eni dirki:P Čase sem načeloma imel kar solidne, vendar ker sem se nonstop vrtel sem zaključil predfinalno dirko na 8mem mestu, tam kjer sem jo tudi začel. Doživel sem tudi svojo prvo modro zastavo, je Klobasa priletel ko utrgan mimo mene.
Spet smo mal obupovali, se hecali na račun nesposobnega šoferja. Malo je bilo tudi roganja s strani organizatorja, da se je tale številka karta nekaj čudno vozila po progi :) No ja sekiral se nismo. Z atija sva “popravila” pritisk v gumah na znani recept, čist malo popravila nastavitve karta in … Kar bo pa bo.

img_4601.JPG ptuj146-103.jpg ptuj146-112.jpg

Finalna dirka. Hrvaški tekmovalec Matić, ki je štartal iz vrste pred menoj mi reče “prvi krug polako, bez preterovanja”, in se poženemo. Lepo odpeljan ogrevalni krog in gasa v prvi ovinek. Brez nezgod, super, to že veliko pomeni (takrat je namreč največ možnosti za crashe).
Krog po krog sem lovil tiste pred seboj prišel do petega mesta, v prehitevanju v sedmem krogu v prehitevalnem manevru pa kljub pazljivosti naredil napako, se zavrtel in začel kleti ;P Po vrtenju je kart ugasnil, kjer sem zgubil 25 sekund pri vžiganju (suhi krog drugače traja 32 sekund) – hvala bogu je “zaug” pomagal, ter vsa mesta- kr vsi so me prehiteli (SPET). Ko sem ga uspel užgati sem se zapodil za ostalimi ter jih pač polovil kolikor se je dalo. Umes so tudi mene prehitela Klobasa in Oven, ki sta strumno vozila na prvih dveh mestih in tako sem spet videl, kako izgleda modra zastavica. Ko sem vedel, da se dirka bliža koncu sem prehitel še zadnje, ki so se prikradli predme med vrtenjem ter se že veselil petega mesta – tako sem mel v glavi po tem koliko jih je stalo ob strani piste ter seštevku prehitetih. Lepo, brez pretiravanja končam dirko parkiram ter dobim čestitko, dve.
Presenečeno sem pristal na četrtem mestu, ker je eni izmed vodečih zletel s steze in ni uspel zagnati karta nazaj.

img_4725.JPG img_4728.JPG img_4671.JPG

In tako se je vila zgodba o tem kako sem se (dosedaj) najbolj uspel približati stopničkam. Vendar brez razočaranj, super mesto ter kart v prvotnem stanju. Kaj čmo lepš’ga!!!

Hvala udeleženim, še posebej deževnemu vremenu in seveda Alešu za odlične slikce :D

img_4316.JPG img_4514.JPG img_4622.JPG img_4659.JPG img_4709.JPG ptuj146-043.jpg
ptuj146-010.jpg img_4651.JPG img_4542.JPG

Rezultati z dirke na amdstraža.

8 Responses to “Ptuj III. dirka”

 1. majchy says:

  Super dirka je bila, čeprav je bilo utrujajoče gledat 25 krogov… dirka je kar trajala in trajala, samo je bilo to dobro zate, da si jih polovil nazaj.
  Sicer smo pa navijali zate v velikem številu, vsakič pride več navijačev :)

 2. Badog says:

  cestitke mali!

 3. boshko says:

  kaj naj rečem…super zgleda tole driftanje, vidi se da ti nism zaston reku novi šumi…res svaka čast glede na količino trenigov. drugače pa … šumi ni tkoj v prvi sezoni zmagal :D sam ok , on je mel meneđerja in spoznorje , ki bi lohk kupili pol slovenije :D V glaven res vse pohvale za tvojo voljo , zagriženost, sposobnost prenašanja pritiska in seveda talenta. Čim več takih dirk še…v dežju se pravi :D Rainmaster CERI :P

 4. ceri says:

  Fala fala, drugače je bila pa res DOLGA dirka :D Navijači seveda dobrodošli še naprej! Zapili bomo pa sam stopničke, 4to mesto ni dovolj.

  Boško: jst nimam griže :D

 5. yurc says:

  Cestitam in cim vec dezevnih dirk ;)

 6. sonja says:

  hei…čestitam ter še veliko deževnih dirk…mogoč pridem kero tut pogledat….pa navijat…sm velika oboževalka takih dirk ter dirk z motorji..

  fsm čaw by
  sonja

 7. Umnik says:

  U jebemti!?
  En teden me ni, pa Ceri že čist razturava. A poniknem še za kak mesec? :D

  Cestitke itak! Pazi malček na ta vrtenja in to, pa bo. ;)

 8. ceri says:

  Umko, ti sam prit mal naokol, mogoče bo še bolje.
  Drugač pa itak vsi vabljeni na pokol v Krško, 5.7 v Racelandu.
  Kdo bo žrtveno jagnje pa še ni dorečeno :D

Leave a Reply