7. dirka – Čedad

Ali drugače, spet Čedad, ali drugače, zaključek letošnjega prvenstva v Čedadu.
Zadnjo dirko so po dolgem skrivanju lokacije postavili ponovno v Italijo. Bolj sem sicer upal da nas presenetijo s kako novo lokacijo, kjer bomo vsi novinci, vendar menda ni bilo mogoče nikjer drugje dobiti termina tako da, Čedad tretji poskus (prva dva oba bolj švoh uspela).

V petek se je cela ekipca^TM preselila na dirkališče v Klenju. Nobeno presenečenje ni bilo, da je bila večina dirkačev tam že dolgo pred nami – nevem kako to dopust dobijo, pa otroc kr nč u šoli :)
)
(na koncu sezone je zvesti avtomobilček zamenjal beli kombi z lepo armeno nalepko)

Petkov trening je bil za razliko od vseh dosedaj le iskanje prave kombinacije diz/svečk/drobnih nastavitev. Ker sem bil na prejšnji dirki po petkovem treningu zmatran kot macola in v soboto seveda cunjastega počutja, tokrat nisem pretiraval. Par deset krogov, in takoj, ko je ati zgruntal pravo kombinacijo, hop, konec treninga.
Hudičevo se pozna da je zaradi službe začel pešat urnik v fitnesu (hm, pešat?!??! pa rečmo izgubu se je…).

V soboto je po živahni budnici v ledeno jutro sledil jutranji warm-up. Vse šlo luštn dokler ni skor kolo na kartu stran padu, ampak nč kej resnega. Šraufe prodajajo, feltn je pa itak viška.
Trening je minil brez zapletov, k sreči se je toplilo in ni bilo bojazni, da nastavitve prejšnega dne ne bodo prjele. Vsak “obhod” je kako uro kasneje in vsakič je topleje (nastavitve pa seveda planirane na samo dirko ali popoldansko vreme), in vsak obhod je kart bolj letel.
Kvalifikacije, hmm. Kot v navadi, spet nisem spravil iz sebe nekega bleščečega kroga! V vsakem krogu sem ga nekaj malega posračkal in cajti so bli bedni. K sreči se mi je en “posral” tako da sem zasedel 7mo štartno pozicijo.
Tle nebi bilo slabo omeniti, da so nas od tretjega do osmega mesta ločevale 2 desetinki sekunde, no temu bi jst rekel pohvalno, glede na čase, ki smo jih dosegali na prejšnjih dirkah.

mehanik-zadovoljen.jpg

Predfinalno dirko sem 100% zajebal leteči štart, prepozno pognal kart in padel čisto na rep dirke, še predtem se pa zavrtel v ogrevalnem krogu. K sreči so štart ponovili, ker nekomu ni uspelo užgati bolida – saved by the yellow flag.
Ponovljeni štart sem rešil maximalno. Prebil sem se po 2h krogih na šesto mesto, kjer sem se z nekolko borbe in hude krvi tudi uspel obdržati. Prvič mi je ratalo odbiti direkten napad, ki je v prejšnih dirkah zahteval da sem “apnil” in spustil dirkače predse – ampak učeraj sem bil v fighting modeu :)
Šesto izhodišče za naprej, malo gume po bokih a veliko večja samozavest in količina adrenalina kot prej.

Finalni štart je odlično uspel. Zelo hitro se mi je ratalo zmuzniti na peto mesto, prišel sem mimo Matića, kateri me ja najbolj skrbel, kajti bila sva tamtam s pikami v skupnem točkovanju, odbil napad Ambroželjna in potem vozil naprej svojo dirko.
Jagenjček teče pred volkovi
Kroge sem delal ne-blazno hitre, a sigurne. Nazaj nisem pogledal niti enkrat, a bil sem 100% da vlečem za seboj kolono hitrejših, ki kar čakajo na to, da storim napako. Šele po finišu sem videl, da sem bil sam in da bi lahko mogoče malo bolj počival, ampak vseeno … Fletna dirka, utrujen maksimalno :P

Torej v skupnem seštevku šesto mesto v državnem pokalu, sedmo v Sportstil pokalu. Do mesta nazvgor obakrat zmanjkali 2 pi(č)kici – naslednjo sezono bolje popazim nanju! Prvak razreda 8 pa je pričakovano postal Darjan Klobasa – pa srečno na svetovnem.

Mehankar odlično opravil delo, Majč je ornk poskrbela za lakoto in nardila fajn slikce, seveda tud hvala Sitar racing teamu, ki me je pustu pelat :)
Fala, fala vsem zdej pa šparat za novo sezono :)
Tak da za letos je z dirkami konc, več drugo leto.

Tele slike pa sem še ukradenel z amdstraza.com.
amds1.JPG
(me)

amds2.JPG
(mi again)

amds3.JPG
Zmagovalca dirke (Gorišek, Grilj)

PS Prodam gokart.

6 Responses to “7. dirka – Čedad”

 1. Badog says:

  cestitke mali … kje so pa bjačez u hot pencima po boxima?

 2. Rok says:

  Ja čestitam. zdej loh res rečem “ej moj bratranc pa gokarde fura pa to ”
  Anyway ratala sezona kr fajn vidm. kombi tud kr sexi, sta ga že kej spimpala?

 3. ceri says:

  @Pes tnx k me niss spet napizdil k ti nism za-furat dal. Boxenmaußov ni bilo (okej ene par, sam brez hot pentsov), je pa pršla ena zanimiva gospodična gledat. Je blo kr težko s polnim gasom letet mimo boksov v finalni dirki :)

  @Rok, lih se z Xzibitowim crewjem meniva, da bi ga nama spimpal, ampak za zdaj je še dost original. Sam ena pojstla noter, za une k nemorjo brez :)

 4. majchy says:

  O ja, super dirka je bila. Razburljiva bolj kot vse ostale, sem komaj kamero dovolj na miru držala pa fotkala :)
  Samo mraz…mraz, o ta mraz…

 5. Umnik says:

  Jaz mislim, da bo naslednje leto že čas, da bo mela slepa baba enkrat prav.
  Pa treba te bo enkrat pridet pogledat, k jaz ti še zdej ne verjamem, da dobr voziš :D

 6. ceri says:

  Nč ne verjemi, Ti rajš prit pogledat Umko :)

Leave a Reply