1. dirka 09 Krško

Zimski trening se je očitno obrestoval. Kar nekaj treninga, fajn velik fitnesa in trapastega prehranjevanja, pa so časi na pisti padli za okroglo sekundo. Vožnja z glavo in nekolk kilogramčkov manj, pa sem le ujel tahitre po časih, kljub temu kolikor je lani kazalo vseskupaj bolj klavrno in počasno :D

V petek so se zadnji treningi pred dirko začeli že zgodaj zjutraj. Najprej je bila proga še mokra od tedenskih padavin, vendar se je že po kaki uri posušila, tako da sem uspel narediti samo en izhod z dežnimi gumami, pa še tako sem moral načeti čisto nov komplet.
Kljub temu, da ni bilo dežja čez cel dan, pa nama je vlaga in temperatura ves dan nagajala. Kart ni in ni hotel delati, tako kot bi moral. Časi so bili veliko slabši, kot na prejšnjih trenigih, ko je bilo vedno vzorno vreme. Testiranje diz in ostalih nastavitev pa se je zelo splačalo za sobotno dirko.
Novost so bile tudi nove gume pripravljene za letošnjo sezono, katere sva dobro preizkusila šele na zadnjem treningu. Pritisk gor, pritisk dol, merjenje, merjenje ponovno… Da se ti v glavi zmeša (da bi to moral početi pri osebnem vozilu, bi se vozil z avtobusom).

Janez Preša ml in Darjan Klobasa Ptujski pilot 3.JPG Jst Dominko 6.JPG Jan Jemc Jan Jemc PodmladekPodmladek 2

Sobota – race day:
Pista in avtodomi Pista zjutraj

Kart je že na jutranjem treningu pred kvalifikacijami lajal kot sam hudič :D Nastavitve prejšnega dne so se fajn dobro obnesle. Na treningu čas 46.0! Tretji čas v klasi DD2, okej zdj vsaj z atijam/mehanikom veva da sva res konkurenčna.

Mehanik z glavo skoz zid, da motor še ne dela tako kot bi moral. Se potrudi, in za kvalifikacije motor nastavi tako kot se reče. Za kvalifikacije natakneva sveže gume, skrbno odmerjen pritisk, krog, 2, ..,5,…
Čas 45,49 :) Za pole position ne bo, bil je pa drugi čas kvalifikacij. Hmm, padem malo v smeh, saj še nikoli nisem štartal dirke naprej od tretje štartne vrste …

Ker je vse delalo kot mora in po dolgem cajtu nisem nič kompliciral, nisva dejansko nič šraufala (za razliko od večine dirkačev) in je bil čas med izhodi na pisto namenjen fotkanju, basanju s hrano in šetkanjem po boxih. Ne da bi hotel koga motiti, ko ravno dela generalno na kartu, ampak cajt je potrebno nekak zabit.

Predfinalna dirka, takoj zajebem štart, Gril se zbaše na drugo mesto. Gorišek nama uide, midva voziva svojo dirko daleč pred ostalimi. Parkrat sem ga poizkusil prehiteti, bil sem nekolko hitrejši, a reskirati nisem hotel preveč, navsezadnje je še finalna dirka. Končam tretji, takoj v boxih pregled uplinjačem prvim trem. Komisarji odločijo da gre vodilni na zadnje mesto, ponovno me čaka 2gi štartni položaj.

Yourz truli Aljoša Gril vs Me 31.JPG 32.JPG

Še malo dogajanja v drugih razredih:
Oman Rok Sitar Closeup Urban Lah 21.JPG 22.JPG Podmladek Štart predfinalne dirke 5 27.JPG 26.JPG Jure

Finalna dirka, po štartu takoj padec na tretje mesto, že po nekem drugem ovinku Gorišek priletel mimo. Vztrajam, napadam Grila, hočem preveč in se zaletim vanj ter zavrtim. Kart je seveda po Murphyu ugasnil. Vsi dirkači gredo mimo, se že kar nekaj časa vozijo, preden uspem kart zagnati in se pognati za njimi. Ker sem se zavrtel še dosti na začetku dirke sem imel čas loviti preostale dirkače še vsaj 10 krogov. Srečo sem imel večjo kot pamet, saj sem se na tretje mesto prebil na nekje predzadnjem ovinku zadnjega kroga. Napadalna vožnja me je stala sveže polepljenega odbijača, samo menda jih še prodajajo tako, da ni problemov.
V cilju tretji, prvi pokal bo :) Malo jezen nase a vesel tretjega mesta :)

Počakamo podelitev, na veliko presenečenje dobim pokal za 2go mesto, uporaba neregularnih kosov odvzame Gorišku točke predfinalne dirke, Janko gre potem zato stopničko navzgor :) Ni najlepši način za pridobitev mesta, ampak pravila so za vse enaka!!!

Razvrstitev v DP po prvi dirki: Gril, Vrhovnik, Gorišek.

Moja "nova" čelada :D Kombi polepljen Jst, Gril, Gorišek Zalit #1 mehanik z odličjema

Vidimo se *na* Ptuju v maju :)

3 Responses to “1. dirka 09 Krško”

 1. cyc says:

  Dobro ti je ratalo! No, vama … saj mehanik ima tudi konkretne zasluge za vse skupaj. :) Le tako naprej treniraj! 8)

 2. Umnik says:

  Kdaj bomo pa odpiranje šampanjca treniral? To ti še ne gre prov dobr, kolkr vidmo :)

 3. ceri says:

  Šampanjca pa bo treba potrenirat wornk!
  Menda treba kupt ogromn flaš tabolšga, pa kr odpirat in špricat, dokler …

Leave a Reply